Aceto Balsamico

Balsamazijnen worden heel terecht aanzien als de absolute toppers onder de zoetzure smaakmakers. Dit geldt ook voor “Aceto Balsamico di Modena”, die sinds meer dan 900 jaar volgens geheime recepten in de regio van Modena (Noord-Italië) wordt geproduceerd.
Het verschil in smaak en kwaliteit ligt grotendeels aan de manier van produceren. Afhankelijk van het productieproces en van het aantal jaren rijpen, worden Aceto Balsamico’s immers geconcentreerder en krijgen ze meer en meer aroma’s van de houten vaten waarin ze rijpen. Deze specifieke productiemethoden en rijpingsprocessen zijn vaak nog goed bewaarde geheimen.

Stroperig en met een bijna onvergelijkbare smaakconcentratie komt deze Aceto Balsamico na rijping uit de eiken vaten. Te gebruiken bij salades maar eveneens voor marinades van fruit, groenten en...
More details

Deze sterk geconcentreerde balsamico wordt geproduceerd uit speciaal geselecteerde druiven en wijnazijn uit de reguio Emilia Romagna. Intensieve en fijne smaak met subtiele aciditeit en houttonen,...
More details

Deze Aceto Balsamico smaakt als een bommetje van kruiden, specerijen en honing, met een intense geur en een mooie balans tussen zoet en zuur.
More details

Deze stroperige balsamico met zijn mooi kruidenboeket veredelt fijne salades, sauzen, vleesgerechten, soepen en eenpansgerechten. Heel lekker als subtiele kruiding op ragfijne carpaccio.
More details