Armagnac

Armagnac is een brandewijn geproduceerd in het Zuid-Franse Gascogne, waar de herkomst reeds meer dan 100 jaar wordt beschermd. Volgens oorkondes werd armagnac voor het eerst genoemd in 1461, zodat men kan stellen dat armagnac de “oudere broer” is van cognac. Het voornaamste verschil tussen beide is de meest authentieke methode van continue enkelvoudige distillatie tot 52 – 63% alcohol (in column stills) van armagnac tegenover het dubbel distilleren (in pot stills) van cognac. Na het distilleren wordt de armagnac gerijpt in eiken vaten voor minimum één jaar. Armagnac van goede kwaliteit rijpt tien jaar en langer vooraleer hij wordt herleid tot een alcoholpercentage van minstens 40%.

25 jaar rijpen in houten vaten is lang, maar zo verwierf onze opmerkelijke armagnac zijn complexe smaak en aroma’s. Deze armagnac dankt zijn bijzondere karakter, zachtheid en harmonie aan het geduld...
More details

Deze uitstekende armagnac heeft 10 jaar op vat gerijpt en is geliefd door zijn karaktervolle aroma en smaak.
More details

Deze unieke, bijzondere armagnac stamt uit “Bas-Armagnac”, het hart van de Armagnac-streek. Vakmanschap en heel veel tijd om te rijpen, hebben gezorgd voor dit ongeëvenaard distillaat.
More details