Cognac

Zodra de wijn stopt met gisten, worden in de streek van Cognac de distilleerketels verhit. Na dubbele distillatie wordt de jonge cognac in eikenhouten vaten bewaard en krijgt hij minstens twee jaar de tijd om te rijpen. De beste cognac rijpt meestal een stuk langer. Een groot deel van het kostbare distillaat verdampt tijdens zijn rijping in de goed verluchte opslagruimten, tot er ongeveer de helft overblijft. Zo verkrijgt cognac met de jaren een zeer krachtige body en intense kleur. Armagnac en brandewijn zijn het meest verwant met cognac. Zij onderscheiden zich door het aantal stookprocessen en de methode van distilleren, de bewaring en vooral door de soort wijn en druivensoorten die als basis dienen.

 

Na een rijping van meer dan 20 jaar in eikenhouten vaten, is dit puur genieten ! Uw smaakpapillen worden puur verwend. Deze VOM FASS Cognac X.O. is perfect als digestief te genieten, maar ook bij een...
More details

Na zes jaar rijpen in eiken vaten komen de rijke aroma’s en de verfijnde smaak van deze cognac ten volle tot uiting.
More details

Deze karaktervolle cognac rijpte minstens 12 jaar in eiken vaten. Een edele en complexe brandewijn die je niet zomaar drinkt, maar eerder geniet.
More details

Deze cognac is een absolute rariteit. Een perfect huwelijk van zorgvuldig geselecteerde 40 tot 50 jaar gerijpte cognacs die wij samen met Gérard Seguinot geproefd en samengesteld hebben.
More details