Origine en ontwikkeling

Johannes Kiderlen, eigenaar van de firma "Südtiroler Wein- und Traubensaftimport" bouwde in Baden-Württenberg de keten "Weinkauff-Getränkemarkt GmbH" uit, met 25 gespecialiseerde wijn- en drankenhandels. Zijn vader had goede relaties met Italiaanse wijnbouwers en had reeds een importbusiness opgebouwd.

Na zijn studies in drankentechnologie aan de "Fachhochschule in Geisenheim" nam Johannes Kiderlen het importbedrijf van zijn vader over en specialiseerde zich verder in wijnen en sterke dranken.

Johannes Kiderlen volgde de markt en de trends van dichtbij en begon in 1994 wijnen, sterke dranken, oliën en azijnen van het vat aan te bieden en deze op vraag van de klanten te bottelen in attractieve flessen. Hij herkende een heel sterke interesse van de klanten maar realiseerde zich ook snel dat het aanbieden van alcohols van het vat niet paste in het assortiment van een normale drankenhandel. Uiteindelijk besefte hij dat dergelijk aanbod het persoonlijke engagement van de eigenaar van de winkel vraagt om te kunnen voldoen aan de hoge eisen van kwaliteit en service.

De eerste VOM FASS-vestiging opende op 23 maart 1994 in het Duitse stadje Regensburg. Een week later opende VOM FASS Aalen. In oktober volgde Landshut en in november Nürnberg. Op enkele maanden tijd had VOM FASS dus zijn eerste vier vestigingen in Duitsland.

Vandaag telt VOM FASS meer dan 270 partners met vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Groot-Brittannië, Denemarken, Frankrijk, België, Italië, Hongarije, Spanje, Tsjechië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Maleisië, Mexico, Polen, Roemenië, Japan, Singapore, USA, Brazilië, Australië en Israël.